The Red Roosters

Ocijeni bend
5.763 posjeta od 22.07.2013

The Red Roosters

Hrvatska, Osijek
Broj članova: 4

The Red Roosters dolaze iz Osijeka. Osnovani su 2004. i od prvih nastupa održanih u ljeto te godine publici je bilo jasno da se radi o nečemu nesvakidašnjem. Neki su bili pod dojmom obrada davno zaboravljenih pjesama njihovih uzora, a drugi zbog činjenice da su od samog početka uz bok obradama svirali svoje stvari.No možda će vas na prvu najviše razveseliti čisti entuzijazam i energija njihovog nastupa.
Roosterse čine Ljudevit Laušin, Josip Horvat , Matija Nikolin i Milan Ivanić-Mića uz vanjsku suradnju s Alenom Valinčićem.

Svoj razvoj gradili polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj.

I dojmovi su uvijek bili isti - čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet, a u slučaju Roostersa to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom, unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih managera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatski kako bi bili "općeprihvaćeni".

Ustrajnost se ipak isplatila te ste tijekom godina Roosterse i njihove pjesme mogli čuti i vidjeti na brojnim radio i TV postajama diljem Hrvatske i šire.

2009.godine band je dobio još jedno priznanje u vidu nagrade Mega muzike i HGU-a kao najperspektivniji mladi sastav.

U proljeće 2010. Roostersi su otišli korak dalje ostvarivši svoju ambiciju o proboju na inozemnu scenu. Dobili su ponudu za svirku u Londonu nakon što je manager jednog kluba čuo Roosterse na njihovom Internet profilu.

Nakon tri odrađena nastupa u srpnju 2010. bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike uz ostvarene brojne kontakte za skori koncertni povratak u Englesku. Uslijedile su brojne svirke u Osijeku i okolici, u zagrebačkom Bogaloou, županjskom Sugar Cube te nastup na Santa Magdalena Blues Festivalu, a 2013. Roostersi se ponovno vraćaju svirati u London na kvalifikacije za Supajam.

Do sada je band sam snimao, promovirao i distribuirao svoje autorske uratke, ali početkom 2011. Roostersi su konačno našli diskografsku kuću po svojoj mjeri i ukusu te su potpisali ugovor s neovisnom i iznimno perspektivnom izdavačkom kućom OSA media koja je u trendu sa svim diskografskim događanjima u svijetu i od sada je zadužena za njihova izdanja. Tako su 2013. uvršteni na OSA media online kompilaciju Indie United vol2

Članovi benda

Josip Horvat

Josip Horvat

  • gitara
Ljudevit Laušin

Ljudevit Laušin

  • gitara,vokal
Matija Nikolin

Matija Nikolin

  • bas gitara
Milan Ivanić

Milan Ivanić

  • bubnjevi

Glazbeni žanrovi

Blues Rock - Strani

Područje djelovanja

Hrvatska Srbija Slovenija Makedonija Europska Unija

Kontaktiraj bend

The Red Roosters
Osijek, Hrvatska

/www.facebook.com/red.roosters.56
barbara.kunovac@gmail.com

Tel: 0995075513
Tel:
Poruka će biti poslana na email adresu koju je band ostavio kao kontakt (barbara.kunovac@gmail.com).

Portal ne garantira za točnost navedene adrese i prema tome ne može jamčiti isporuku email poruke niti da će Vam, u slučaju da poruka bude isporučena, na istu biti odgovoreno.