Pitanja i odgovori

Kako djeluje sustav ocjenjivanja?

Sustav dodjele ocjena pojedinom bendu kao kriterij uzima više podataka.
Tri osnovne kategorije su:
- popunjenost profila (doprinosi 2/4)
- ocjena posjetitelja (doprinosi 1/4)
- odnos broja glasova koje dotični bend ima u odnosu na donju granicu od 500 glasova (doprinosi 1/4)

Na ocjenu za POPUNJENOST PROFILA utječu sljedeće stavke:
- broj članova u rubrici Članovi / broj članova koji ste naveli na profilu
- url (web adresa vašeg sajta)
- email
- telefon 1
- telefon 2
- opis
- meta opis (ovi podaci su itekako bitni kod tražilica i mogu vam pomoći u rangiranju)
- meta ključne riječi (isto kao i stavka iznad)
- područje djelovanja (dovoljno je označiti barem jednu stavku)
- glazbeni stilovi (isto kao i stavka iznad)
- novosti (minimalno 1 novost u zadnja 3 mjeseca)
- kalendar (potrebno je najmanje 10 najava za nadolazeće događaje)
- video (potrebno je imati pet ili više video linkova)
- demo (potrebno je imati pet ili više pjesama)

Na OCJENU POSJETITELJA utječu sami posjetitelji i ona se dobije jednostavnim dijeljenjem broja bodova sa brojem glasova.

ODNOS BROJA GLASOVA je uveden zbog toga što smatramo da nije realno da bend za kojeg je glasovalo manje od 500 ljudi bude u istom rangu sa bendom za kojeg je glasalo preko 500 ljudi, ali isto tako, smatramo da broj od 500 glasova nije toliko nedostižan da bi novi bendovi bili zakinuti u smislu da iz ovog segmenta ne mogu dobiti 5 dugi niz vremena. Svi bendovi koji imaju više od 500 glasova će u ovoj rubrici biti ocjenjeni sa 5,00. Ostalima će ocjena biti proporcionalno manja.

Na kraju recimo da smo od popunjenosti profila dobili ocjenu 8,2 od korisnika 4,7 i od usporedbe broja glasova 4,5.

Završna kalkulacija će izgledati ovako: (8,2 + 4,7 + 4,5) / 4 = 4,35.

Po kojem se kriteriju dobivaju najpoularniji bendovi?

Kriterij popularnosti se svodi isključivo na broj posjeta koji je neki bend na svom profilu ostvario. Sukladno tome, bend sa najviše posjeta je i najpopularniji. Indeks popularnosti koji se zasniva na bazi 10 je tu samo zbog pomoći kako bi se gledajući u njega lakše stekao dojam o popularnosti dotičnog benda u odnosu na onaj najpopularniji.

Koje podatke kao korisnik nemam mogućnosti mijenjati?

Podaci koje nemate pravo mijenjati su ime benda, email adresa i lozinka. Email adresa koju ste unijeli prilikom registracije vam prilikom prijave na vaš profil služi kao korisničko ime, a mi je koristimo za validaciju vaših zahtjeva prema nama na način da bilo kakve izmjene na vašem profilu pristajemo napraviti samo ukoliko su zatražene s te adrese.

Ako promijenim email adresu na svom profilu, da li mi se mijenja korisničko ime?

Ne, email adresa koju možete unijeti (i kasnije po potrebi promijeniti) na svom profilu nije ničim vezana za email adresu koju ste unijeli prilikom registracije. Dakako, te dvije email adrese mogu biti iste.

Što ako zaboravim lozinku?

Obratite nam se pomoću kontakt forme na početnoj stranici. Zahtjev nam OBAVEZNO pošaljite sa email adrese s kojom ste izvršili registraciju jer ga u suprotnom nećemo moći uzeti u obzir. Usporedbom korisničkog imena sa podacima u bazi ćemo utvrditi da li ste vlasnik korisničkog računa i na email vam poslati vašu lozinku.

Što je URL profila kojeg možete mijenjati u svom profilu i čemu koristi?

URL profila je web adresa na kojoj se nalazi vaš profil i kojeg možete koristiti u marketinške svrhe kao da imate vlastite Internet stranice. URL vašeg profila se generira automatski prilikom registracije i iako ga je moguće promijeniti u bilo kojem trenutku, najbolje je da to uradite ubrzo nakon registracije i da ga više ne mijenjate. Za generiranje URL-a se koristi ime vašeg benda koje ste unijeli prilikom registracije. Npr. ukoliko ste registrirali bend naziva Moj bend vaš URL će izgledati ovako:

http://www.svirka.info/mojbend/

Ukoliko niste zadovoljni sa dodijeljenim URL-om, možete ga promijeniti s tim da vodite računa o tome da naziv bude što jednostavniji i kraći i naravno da ima veze sa imenom vašeg benda.

Zašto nije preporučljivo mijenjati URL profila nakon što ga jednom definiram?

Zato što korisnici koji možda redovite prate vaš profil imaju spremljenu adresu vašeg profila u Favorites ili u Bookmarks. Nakon što napravite promjenu, stara adresa će postati nevažeća i korisnici više neće moći doći do vašeg profila. Isto vrijedi i za Internetske tražilice.

Kako postići da moj profil bude što bolje pozicioniran na tražilicama?

Na glavnoj stranici vašeg profila u polje Opis unesite kratki opis vašeg benda s tim da vodite računa da u samom tekstu pokušate barem dva do tri puta upotrijebiti ime benda.

U polju META opis unesite kratki opis benda pokušajući voditi računa da i ovdje bar jednom spomenete ime benda, slično kao i u polju Opis. U polje META ključne riječi napišite ključne riječi po kojima želite da vas tražilice indeksiraju. I ovdje u više navrata upišite ime benda. Izbjegavajte upisati ime benda više puta za redom.

Najbolje ocjenjeni profili

Najposjećeniji profili

Najnoviji profili

Bendovi za svadbe - Registracija NewArt Studio - Web dizajn, Logo dizajn, SEO optimizacija, Web optimizacija, Web programiranje Uvjeti korištenja