Blackfang

Ocijeni bend
3.200 posjeta od 13.01.2015

Blackfang

Bosna i Hercegovina, Bijeljina
Broj članova: 4

Evo ljudi vjerovali il ne dolazimo iz Bijeljine (dobro u to i možete da vjerujete) sviramo thrash (u to naravno ne možete da vjerujete). Već pola godine ja bolan tražim mjesto ne internetu gdje bi se mogao poromovisat jedan DEMO bend (pošto mnogi to nisu) i evo pronađoh nešto zanimljivo. Svirku još uvjek (naravno) nismo imali, bez obzira što su dva DEMO snimka gotova i što smo JEDINI autorski bend u gradu, no nebitno (Bijeljina, selo nije grad, a da odeš negdje drugo da radiš svirku treba ti 300 eura a ti za svoju svirku ne mo'š uzet ni 50).
Nekad smo se zvali Drain Soul al' smo (seljaci) skontali da je riječ nema nikakvo značenje (osim što je spell iz populrane igre WoW)
Ajmo dalje, uradismo mi bolan i prvi DEMO. A belaja e, snimio nikad niko ništa brže nije za manje od sat eto ti pjesme. PRODUKCIJA JE UBILA BOGA ZNAČI. Lik koji nam je radio produkciju samo je pojačao vokal smanjio bubnjeve i rek'o drži. Uzeo pare, ja, ja. Pjesma se zvala your choice my way i iako je toliko loša bila (da smo je morali sklonit sa interneta, mislim nije pjesma loša al to krči to puca gore neg metalika '82) bolje je pjesma prošla od ove druge matere mi.
Druga pjesma se zvaše Drugi Put. I stvarno drugi put na snimanju em je duže trajalo em nije lik samo pojač'o i smanjio sad je i ekvilajzer ubacio, o da da. A i mi nismo više bili tako glupi, stavili smo mikrofon na stalak dok smo vokal svirali. A da, vokal, šta bi sa vokalom....
Ako je i po čemu ovaj bend bio poznat u gradu (sad vjerujte nije jer nikog ne pljujemo u slobodno vrijeme kao što smo to ranije radili) to je po mojim vokalnim (ne)sposobnostima (sve ovo piše Faruk Čitaković).
Dakle kako muzička scena u Bijeljini nije SCENA niti bendovi nisu BENDOVI niti muzika nije MUZIKA nit' se zna ko pije ni ko plaća majke mi akustik se roka u 10 lokala u isto vrijeme a vam nemoš svrku uganjat ZA JEB*NIH 20 EURA (znači dobili bi svi po pet eura, sramota živa... al ćuti ne pitaj). Muzičari su oni koji 'sviraju' Cecu, a mi koji se satrasmo dok odsviramo dvije pjesme, koji se usmrdimo k'o da smo kopali čitav dan na suncu nas ko j*be. Mislim nije da se hvalimo al stvarno ono što mi sviramo je BETOVEN JARANE za ono što oni sviraju. No nebirno da odoh ja predaleko. Dakle, pošto nemoš nać ni gitaristu u gradu a kamol vokala, kupim ti ja tako miksetu ba za 50 eura (melodija mengeš, made in Banja Luka, godište 1968, garant je Tito snim'o pionire na njoj) kupim neki buđav mikrofon od 10 eura a boga mi za stalak sam dao čak dvaes' i udri. Nervira mikrofon mene, nerviram ja mikrofon. Nemoš se mać dok sviraš, da ne ka'em k'o u zatvoru. Tako da sam ja sad mikrofon uvalio ritam gitaristi (Pavle Gospavić)
AAAAAAA BUBNJAR E O NJEMU TREBA KNJIGU NAPISAT (sreća nije više bubnjar, uspjeli smo ga izbacit prije neg što nas otruje blek metalom i pričom da je vječni život smrt, dok nam nije okreno jedanes krstova naopako i istetovir'o nam na'ke šejtane po čelu). Dođe nama bubnjar UBI SURUTKU BA. A bastista k'o basista ćuti i svira. Dobar momak sve dok ne progovori.
U suštini nismo mi tol'ko ni loši k'o što se ne priča, evo baš ovih dana smo napravili "STUDIO" u PODRUMU u kom radimo probe. Snimamo treću autorsku (ku*ac, sad valja sam producirat, a muka i jada....). I tak et ono znaš... Sve propalo k'o i uvjek 'taš.
Slika nešto fejla al imate na grupi k'o i uvjek, ma ja...
Svirke smo tražili, nije da nismo al' kad čuju šta sviramo zamal krv ne počne prštat, misle da smo satanisti, ha ja...
Jednom nam je zamal i uspjelo ZERA falila al' et', omaklo.

Članovi benda

Faruk Čitaković

  • Solo gitara i dere se u pozadini
  • Kad poraste hoće da ima 20 kutija da se ne brine kad mu crkne koja

Pavle Gospavić

  • Ritam gitara i glavni vokal

Sergej Urukalo

  • Bas
  • Svira trzalicom

Tomislav Todorović

  • E boga mi bubnjar pravi

Glazbeni žanrovi

Metal

Područje djelovanja

Bosna i Hercegovina

Kontaktiraj bend

Blackfang
Bijeljina, Bosna i Hercegovina

/www.facebook.com/blackfangbn
drainsoulthrbn@hotmail.com

Tel: 0038766208476
Tel: 0038755202202
Poruka će biti poslana na email adresu koju je band ostavio kao kontakt (drainsoulthrbn@hotmail.com).

Portal ne garantira za točnost navedene adrese i prema tome ne može jamčiti isporuku email poruke niti da će Vam, u slučaju da poruka bude isporučena, na istu biti odgovoreno.