Billie & the kids

Ocijeni bend
4.728 posjeta od 01.04.2013

Billie & the kids

Hrvatska, Zagreb
Broj članova: 8


Billie & the kids je 8-člani vokalno-instrumentalni sastav koji nastavlja tradiciju glazbenog izražaja s kraja 1940-tih i početka 1950-tih godina i to jump bluesa, rhythm and bluesa,isključivo plesne glazbe koja se tada prozvala „crnačkim“ rock'n'roll-om.Uz vjernu zvukovnu sliku, Billie & the Kids na pozornici i slikovito oživljavaju tradiciju odijevanja i ukrašavanja svega postavljenog, od stalaka do instrumenata. Bend se najprije probio na strano tržište gdje diljem Europe (Engleska, Francuska, Italija, Njemačka,Austija, Švedska..) nastupa po festivalima i klubovima. Prvi album "Take One" izdan je za njemačku izdavačku kuću Rhythm Bomb Records.
Bend izvodi glazbu Elvisa Presleya, Ray Charlesa, Ette James, Arethe Franklin itd...Uz „jive“ plesne skladbe, sastav svira i mnoge blues balade, od obrada starih hitova do vlastitih originalnih pjesama
Članovi benda su obrazovani glazbenici s dugogodišnjim glazbenim iskustvom, a sastav čine ženski vokal, klavir, bubanj, kontrabas, el.gitara, 2 tenor saxofona i bariton sax!

Ovdje su neki youtube linkovi, a za sve dodatne informacije javite se na mail ana.klabuchar@gmail.com ili privatnom porukom!

http://www.youtube.com/watch?v=j1Vc_u-Q ... Qw&index=1


http://www.youtube.com/watch?v=JrgOa1vbKow

Članovi benda

Nema informacija

Glazbeni žanrovi

Nema informacija

Područje djelovanja

Nema informacija

Kontaktiraj bend

Billie & the kids
Zagreb, Hrvatska

ana.klabuchar@gmail.com

Tel:
Tel:
Poruka će biti poslana na email adresu koju je band ostavio kao kontakt (ana.klabuchar@gmail.com).

Portal ne garantira za točnost navedene adrese i prema tome ne može jamčiti isporuku email poruke niti da će Vam, u slučaju da poruka bude isporučena, na istu biti odgovoreno.